Pečie veľmi rada a pečie ako na bežiacom páse. Jej výhoda je aj to, že recepty, ich zloženie a gramáže si ľahko a rýchlo zapamätá. Aj keby ste ju zobudili o polnoci vysype recept naspamäť. Zuzana Bělinová z Martina využila túto výhodu aj v šou Pečie celé Slovensko s ktorou sa včera rozlúčila. Redaktorka Janka Grajciarová si pre úspešnú súťažiacu pripravila chuťový test.
Malinová torta
212512081139;graj;ZuzanaBelinovPCS;torta Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. Receptov na šväjčiarsky maslový krém je viacero. Zuzane Bělinovej z Martina sa osvedčil tento: nad parou si vyšľaháme 140 gramov bielok s 300 gramami kryštálového cukru a budeme to šľahať, až kým nám nezmiznú kryštáliky cukru.
Teplomerom odmeriame teplotu na 72 stupňov. Potom prelejeme do robota a šľaháme až kým zmes nevychladne. Pridáme 400 gramov masla a v mixéri šľaháme 30 minút, kým z toho nie je hladká zmes.
Recept na malinovú tortu: Korpusy prelejeme malinovým rozvarom, plnku vyšľaháme zo 150-170 gramov práškového cukru, 125 g čerstvých malín a 500 gramov mascarpone.