V 13. októbra v Kulináriu súťažíme o darčeky zo súťaže Pečie celé Slovensko
Napíšte nám na náš WhatsApp, akú maškrtu, pripravenú vlastnými rukami máte najradšej. Jedného z vás vyberieme a po Kulináriu, každý pracovný deň po 11:30, odmeníme darčekom z programu Pečie celé Slovensko. Vaše správy čakáme na WhatsApp čísle Rádia Regina Západ: 0908 997 886.Medzi dvanástimi finalistami televíznej šou Pečie celé Slovensko zaujala aj mama dvoch detí, štvorročnej Júlie a neposedného dvojročného Janka. Viac sa však nielen o dnešnej kulinárskej ponuke i o samotnej súťažiacej dozviete z rozhovoru Janky Bleyovej.
Tuniakový tatarák
Na studené predjedlo Tuniakový tatarák s avokádom a limetkou potrebujeme:
- čerstvý tuniak (200 g)
- zrelé avocado
- dijonskú horčicu
- sojovú omáčku
- sezamový olej
- limetkovú šťavu
- coriander
- soľ
- korenie
- olivový olej
- mikrozeleninu na dekoráciu
Tuniakový tatarák Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Postup:
Tuniaka nakrájame na drobné kocky, premiešame s horčicou, sójovou omáčkou a sezamovým olejom. Avokádo nakrájame a pokvapkáme limetou. Na tanier vrstvíme avokádo a tuniaka, pokvapkáme olivovým olejom a ozdobíme „mikrozeleninou“. Môžeme podávať spolu s hriankou.
Pošírované vajce s hráškovým pyré
Pred obrazovky Slovenskej televízie si od 5. októbra, každú nedeľu večer sadajú fanúšikovia nefalšovaných gastronomických lahôdok. Chcú sa niečo nové naučiť, ale aj porovnávať svoje zručnosti s tými, ktorí nabrali odvahu a išli súťažiť. Medzi súťažiacimi bola aj Simona Siváková, s ktorou sa na kus reči a nielen o pečení porozprávala Janka Bleyová.
Pošírované vajce s hráškovým pyré Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. Suroviny:
- vajcia (4 ks)
- mrazený hrášok (250 g
- maslo
- smotana na šľahanie 33% (30 ml)
- parmezán (30 g)
- soľ
- biele korenie
- ocot na pošírovanie
Postup:
Hrášok uvaríme do mäkka, rozmixujeme s maslom, smotanou a parmezánom na hladké pyré. Vajcia pošírujeme vo vode s octom 3 minúty. Na tanier dáme pyré, naň vajce, posypeme parmezánom a pokvapkáme olejom. Môžeme podávať s toustom.