Pečie celé Slovensko + súťaž | Recepty Simony Sivákovej z Lábu

Pečie celé Slovensko + súťaž | Recepty Simony Sivákovej z Lábu

V 13. októbra v Kulináriu súťažíme o darčeky zo súťaže Pečie celé Slovensko

Napíšte nám na náš WhatsApp, akú maškrtu, pripravenú vlastnými rukami máte najradšej. Jedného z vás vyberieme a po Kulináriu, každý pracovný deň po 11:30, odmeníme darčekom z programu Pečie celé Slovensko. Vaše správy čakáme na WhatsApp čísle Rádia Regina Západ: 0908 997 886.

Medzi dvanástimi finalistami televíznej šou Pečie celé Slovensko zaujala aj mama dvoch detí, štvorročnej Júlie a neposedného dvojročného Janka. Viac sa však nielen o dnešnej kulinárskej ponuke i o samotnej súťažiacej dozviete z rozhovoru Janky Bleyovej.

Tuniakový tatarák

Na studené predjedlo Tuniakový tatarák s avokádom a limetkou potrebujeme:

  • čerstvý tuniak (200 g)
  • zrelé avocado
  • dijonskú horčicu
  • sojovú omáčku
  • sezamový olej
  • limetkovú šťavu
  • coriander
  • soľ
  • korenie
  • olivový olej
  • mikrozeleninu na dekoráciu

Tuniakový tatarák Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Postup:
Tuniaka nakrájame na drobné kocky, premiešame s horčicou, sójovou omáčkou a sezamovým olejom. Avokádo nakrájame a pokvapkáme limetou. Na tanier vrstvíme avokádo a tuniaka, pokvapkáme olivovým olejom a ozdobíme „mikrozeleninou“. Môžeme podávať spolu s hriankou.


Pošírované vajce s hráškovým pyré

Pred obrazovky Slovenskej televízie si od 5. októbra, každú nedeľu večer sadajú fanúšikovia nefalšovaných gastronomických lahôdok. Chcú sa niečo nové naučiť, ale aj  porovnávať svoje zručnosti s tými, ktorí nabrali odvahu a išli súťažiť. Medzi súťažiacimi bola aj Simona Siváková, s ktorou sa na kus reči a nielen o pečení porozprávala Janka Bleyová.

Pošírované vajce s hráškovým pyré Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Suroviny:

  • vajcia (4 ks)
  • mrazený hrášok (250 g
  • maslo
  • smotana na šľahanie 33% (30 ml)
  • parmezán (30 g)
  • soľ
  • biele korenie
  • ocot na pošírovanie

Postup:

Hrášok uvaríme do mäkka, rozmixujeme s maslom, smotanou a parmezánom na hladké pyré. Vajcia pošírujeme vo vode s octom 3 minúty. Na tanier dáme pyré, naň vajce, posypeme parmezánom a pokvapkáme olejom. Môžeme podávať s toustom.

Autorka: Janka Bleyová

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame