Dali by ste si dnes niečo sladké a chutné? Ak áno - vypočujte si recept, ktorý Miroslav Würfl nahral s módnou návrhárkou Emíliou Harmatovou...
Jablkovo orechová štrúdľa
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Ak si chcete zapísať tento recept, tak vám ho v skratke zopakujem.
Suroviny:
- lístkové cesto alebo štrúdľové cesto (polotovar)
- jablká – najlepšie z našich rodinných záhrad
- pomleté orechy
- hroznový kompót
- maslo
- škoricu
- vajce
- vanilkový cukor
Štrúdľové cesto natrieme maslom, na mesiačiky si nakrájame jabĺčka, najlepšie z našej záhrady, ktoré nie sú na pohľad také dokonalé, ale sú bio - teda nestriekané, a do jablkovo - orechovej štrúdle sú ako stvorené.
Jablká posypeme vanilkovým cukrom, škoricou, a navrch dáme pomleté orechy, hrozná z kompótu, a pokvapkáme rozpusteným maslom. Štrúdľovú masu zavinieme do cesta tak, aby konce boli uzavreté, nech tá šťavnatá dobrota nevytečie. Vrch potrieme žĺtkom a pri 180-tich stupňoch Celzia pečieme asi 20 minút. Na nedeľné raňajky je to vynikajúca pochúťka!