Jablkovo orechová štrúdľa

Jablkovo orechová štrúdľa

Dali by ste si dnes niečo sladké a chutné? Ak áno - vypočujte si recept, ktorý Miroslav Würfl nahral s módnou návrhárkou Emíliou Harmatovou...

Jablkovo orechová štrúdľa Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ak si chcete zapísať tento recept, tak vám ho v skratke zopakujem.

Suroviny:

  • lístkové cesto alebo štrúdľové cesto (polotovar)
  • jablká – najlepšie z našich rodinných záhrad
  • pomleté orechy
  • hroznový kompót
  • maslo
  • škoricu
  • vajce
  • vanilkový cukor

Štrúdľové cesto natrieme maslom, na mesiačiky si nakrájame jabĺčka, najlepšie  z našej záhrady, ktoré nie sú na pohľad také dokonalé, ale sú bio - teda nestriekané, a do jablkovo - orechovej štrúdle sú ako stvorené. 

Jablká posypeme  vanilkovým cukrom, škoricou, a navrch dáme pomleté orechy, hrozná z kompótu, a pokvapkáme rozpusteným maslom. Štrúdľovú masu zavinieme do cesta tak, aby konce boli uzavreté, nech tá šťavnatá dobrota nevytečie. Vrch potrieme žĺtkom a pri 180-tich stupňoch Celzia pečieme asi 20 minút. Na nedeľné raňajky je to vynikajúca pochúťka!

Autor: Miroslav Würfl, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame