Svadobný morčací guláš

Svadobný morčací guláš

Tento týždeň vám ponúkame recepty od módnej návrhárky Emílie Harmatovej. Miroslavovi Würflovi prezradila, že obľubuje najmä osvedčené jedlá, ktoré varila už veľakrát. Patrí k nim aj takzvaný po svadobný morčací guláš. Pýtate sa, prečo sa tak volá? Tu je odpoveď...

Svadobný morčací guláš Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Harmatová, ktorá dnes pripravila po svadobný morčací guláš...

Na jeho prípravu budeme potrebovať:  

  • dve odkostené morčacie stehná
  • kilo cibule
  • cesnak
  • olej  
  • pol kila šampiónov
  • dve polievkové lyžice červenej mletej papriky
  • čierne mleté korenie
  • dve papriky
  • tri rajčiny  
  • zemiaky

POSTUP:

Vo väčšom hrnci na  oleji (nalejeme asi polovicu fľašky) si udusíme do sklovita kilo  pokrájanej cibule. Na takto rozpálenom cibuľovom základe opečieme morčacie stehná zo všetkých strán. Podlejeme vodou, tak aby bolo mäso hodne ponorené, vývar dosolíme a varíme približne hodinu, aby mäso nebolo úplne do mäkka. Medzitým si z papriky a paradajok zvlášť predvaríme lečo, očistíme šampiňóny, nakrájame na mesiačiky, obielime zemiaky a pokrájame na kocky. Toto všetko pridáme k predvarenému mäsu a ďalej varíme asi pol hodiny. Ak je mäso dostatočne mäkké, skoro až tak, že sa rozpadáva, zemiaky dovarené, tak začneme s  dochucovaním guľášu. Pridáme dve polievkové lyžice červenej mletej papriky, čierne korenie podľa chuti a dva strúčiky roztlačeného cesnaku. Netreba robiť tento guláš ani presolený, ani pikantný, pretože sa veľmi osvedčil ako diétne jedlo aj pre deti. Ale napr. po svadbe, a po prebdenej noci dobre padne aj dospelým.

Autor: Miroslav Würfl

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame