Tento týždeň varíme a pečieme podľa módnej návrhárky Emílie Harmatovej. Najradšej chystá jedlá, ktoré potrebujú veľmi krátky čas na prípravu. Dnes to bude obľúbený recept našich starých rodičov. Podrobnosti zisťoval Miroslav Würfl...
Zemiakovo syrové placky
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Toľko módna návrhárka Emília Harmatová, ktorá dnes nachystala zemiakovo syrové placky. Zopakujme si suroviny, ktoré budeme potrebovať na jej prípravu:
- Päť zemiakov
- Štyri polievkové lyžice nastrúhaného ementálu
- Jedno vajce
- čierne korenie
- dva strúčiky cesnaku
- hrnček hladkej múky
POSTUP:
V hlbšej miske k nahrubo postrúhaným zemiakom prisypeme postrúhaný syr, pridáme jedno vajce a spolu s múkou a trochou čierneho korenia a roztlačeného cesnaku zmiešame. Z tejto masy urobíme menšie placky, ktoré dáme na pekáč vystlaný papierom na pečenie, a upečieme v trúbe. Takéto placky sú diétnejšie, alebo časť zemiakovej masy vylejem do vymasteného menšieho pekáčiku a upečiem vcelku, prípadne podľa chuti sa dajú do polovice pridať na drobno upečené kocky údenej prerastenej slaninky s petržlenovou vňatkou, podľa toho, či máme doma vegetariána, aby si aj ten prišiel na svoje.