Králik na smotane

Králik na smotane

Tento týždeň vám ponúkame recepty z kuchyne módnej návrhárky Emílie Harmatovej. Dlhé roky bola aj farmárkou - chovala kozliatka, sliepky, ale aj  králikov, pretože celá jej rodina obľubuje králičie mäso. Práve takéto mäsko bude základom dnešného receptu. Miroslavovi Würflovi najprv povedala, aké suroviny si musíme nachystať...

Králik na smotane Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

To bola módna návrhárka Emília Harmatová, ktorá dnes pripravovala pripravovala králika na smotane s domácimi haluškami. Zopakujme si suroviny, ktoré budeme potrebovať: 

  • štyri porcie chladeného králika
  • jednu kyslú smotanu
  • olej
  • cibuľu
  • červenú mletú papriku
  • čierne mleté korenie
  • soľ
  • brusnicový kompót
  • 50g masla
  • 250g hladkej múky
  • jedno vajce



POSTUP:
V tlakovom hrnci si na oleji osmažíme cibuľu, s červenou mletou paprikou, pridáme osolené a korenené králičie kúsky, opečieme z obidvoch strán, aby sa nám mäsko uzavrelo, a až potom podlejeme pol litrom vody. Pod tlakom za 15 minút udusíme králika. Keď je mäso úplne mäkké, pridáme k nemu rozšľahanú kyslú smotanu, necháme ešte asi 5 minút spolu prevariť a odstavíme, stále miešame, aby sa nám smotana nezrazila - a do hotovej omáčky na zjemnenie pridáme maslo.

Príloha: Domáce halušky:
V hlbšej miske vymiešame štvrť kila hladkej múky s vodou, jedným vajcom a štipkou soli vláčne cesto, a cez haluškové sitko pretlačíme drobné halušky do vriacej vody. Keď vyplávajú, tak precedíme a pridávame ako prílohu ku králičiemu perkeltu. Omáčku ozdobíme brusnicami alebo drienkovým kompótom. Pre vegetariánov možno odobrať jednu porciu halušiek a zmiešať na masle s vajíčkom.

Autor: Miroslav Würfl, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame