Akú bábovku obľubujete? Tvarohovú, špaldovú, či mramorovú? Viera Horáková vám teraz spolu so Štefanom Petrasom pripravia zdravú bábovku.
Zdravá bábovka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. Na prípravu zdravej bábovky budete potrebovať:
- 1 a pol šálky ovsených vločiek
- 1 a pol šálky polohrubej múky
- 1 šálku trstinového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 balíček kypriaceho prášku
- štipka soli
- 3 celé vajcia
- 1 šálka repkového oleja
- 1 šálka bieleho jogurtu
- hrozienka, alebo sušené ovocie
- pol šálky nasekaných orechov
Najprv zmiešame suché prísady, potom pridáme vlhké prísady, vymiešame cesto, ktoré vylejeme do vymastenej formy a pečieme približne 50 minút pri 160 stupňov Celzia. Z formy ju vyberajte až po vychladnutí.
Autor: Viera Horáková, Foto: myslovakia.sk