Pestré všeličo sme spolu varili tento týždeň. Či už to boli zamagurské špeciality, sladké dobroty, naučili sme vás pripravovať demiglas a dnes vám Viera Horáková spolu so Štefanom Petrasom ugrilujú kuracie krídelká
Kuracie krídelká Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. Na grilované kuracie krídelká, budete potrebovať:
- Krídelká
- cesnak
- olej
- paradajkový pretlak
- soľ
- hladkú múku
- mletú červenú papriku
- balzam
Deň vopred krídelká osolíme, potrieme cesnakom, mletou paprikou, paradajkovým pretlakom, poprášime hladkou múkou a pokvapkáme olejom.
Na druhý deň krídelká rozprestrieme na plech a dáme piecť do rúry. Medzitým si pripravíme balzam. Potrebujeme balzamiko, sójovú omáčku, worčestrovú omáčku, pretlak, med, cesnak a maslo. Všetko spolu dáme variť.
Polohotové krídelká z oboch strán potierame touto zmesou a dáme dopiecť