Dnes si pripravíme demiglas. Je to silný vývar z kostí, ktorý sa dá použiť do všetkých omáčok. Je to akási náhrada bujónu, ale ako sa dozvedela Viera Horáková od Štefana Petrasa, na jeho prípravu budeme potrebovať celý víkend...
Demiglas Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. Na prípravu demiglasu budeme potrebovať kosti, môže byť aj hovädzí chvost, koreninovú zeleninu na vývar, vodu, soľ a korenie. Ak chcete, pripraviť viacej demiglasu, použite aj 5 kilogramov kostí.
Tie spolu s hovädzím mäsom dajte na 2 hodiny piecť do rúry na 200 stupňov Celzia.
Potom to preložte do dostatočne veľkého hrnca, osoľte, zalejte vodou a na miernom ohni nechajte variť aj 10 hodín. Potom pridajte koreňovú zeleninu, nové i čierne korenie a opäť varíme 5 až 10 hodín.
Potom demiglas odstavíme a necháme vychladnúť, aby sa vyzrážal tuk. Čistý vývar cez gázu prelejeme do menšieho hrnca a zredukujeme ho na hnedú hmotu.