Kačica

Kačica

Ktoré jedlo patrí medzi vaše obľúbené? Ak je to kačica, potom máme pre vás recept na lahodnú, do chrumkava upečenú. Ochutnala ju Viera Horáková, upiekol ju Štefan Petras.

Kačica Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Kačicu si deň vopred nasolíme, pred pečením ju opláchneme, uložíme do dostatočne veľkého, hlineného  pekáča, zakryjeme a dáme do rúry, na 120 stupňov.

Pečieme 4 hodiny. Potom ju odkryjeme, výpek zlejeme, prelejeme do menšej misky a osladíme ho medom.

Teplotu zvýšime na 220 stupňov a potierame výpekom, aby chytila zlatú farbu. Ako prílohu ku kačici podávame dusenú červenú kapustu a lokše.

Autor: Viera Horáková, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame