Bria

Bria

Zemiaky  tvoria  základnú zložku našej každodennej stravy. Pod hnedou šupkou sa skrýva biela alebo žltá dužina, ktorá nášmu organizmu dodáva množstvo potrebných biologických látok. Aj preto sú zemiaky neodmysliteľnou súčasťou  mnohých jedál, či už ako príloha, alebo ako hlavné jedlo. Pripravovala ich aj Viera Horáková so Štefanom Petrasom... 

Bria Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na prípravu tohto goralského jedla, ktoré sa volá bria, budeme potrebovať: Zemiaky, cibuľku a slaninku.

Očistené zemiaky si uvaríme do mäkka.Slaninku si nakrájame na kocky, upečieme ju a pridáme cibuľku. Do tejto masy pridáme scedené odcedené zemiaky.

Autor: Viera Horáková, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame