Hovorí sa, že muži sú niekedy lepšími kuchármi ako ženy. Nepotrebujú kuchárske knihy, stačí im fantázia a šikovné ruky partnerky, ktorá za nimi kuchyňu poupratuje. Tento týždeň bude varešku v ruke držať milovník dobrých jedál Štefan Petras. Napriek tomu, že nie je poľovníkom, s Vierou Horákovou pripravoval medveďa...
Medveď
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Ak si aj vy chcete pripraviť doma medveďa, tu je recept. K jednému vajcu budete potrebovať
- 3 lyžice polohrubej múky
- 3 lyžice práškového cukru
- 20 lyžíc
- 15 mililitrov mlieka
Všetko spolu zmiešame a vylejeme na plech, na ktorom sme si nechali roztopiť maslo.
Pečieme do zlato ružova v trúbe, ktorú sme si vyhriali na 200 stupňov. Medveďa môžeme potrieť džemom podľa chuti, prípadne posypať kakaom.
Zajtra si pripravíme jedlo, ktoré pripravujú na Zamagurí. Sú to zemiaky na cibuľke a slaninke...