Smotanová, jogurtová, čokoládová – s malinami, jahodami, čučoriedkami, ba aj s likérom a so šampanským. Aj také sú recepty na prípravu vynikajúcej a stále obľúbenejšej talianskej špeciality - Panna coty. My vám dnes ponúkneme verziu, ktorá je zdravá a pritom nič nestráca zo svojho kúzla - Panna cotu bez smotany a lepku. Aj dnes, tak ako po celý týždeň, ho pre vás zaznamenala Hana Michalčíková z vyskúšaných receptov foodblogerky Henriety Peškovičovej - Kundrátovej.
Panna cota
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Nedeľnou pochúťkou môže byť aj vo vašej kuchyni - Panna cota v zdravšej verzii – bez smotany a lepku. Budeme na ňu potrebovať:
- 4 lyžice lúpanej pohánky
- 2 polievkové lyžice čučoriedok
- 1 polievkovú lyžicu kokosového cukru
- vodu
- môžeme pridať aj strúhaný bio kokos
Na poliatie budeme potrebovať trochu javorového sirupu, alebo melasy, lístok mäty, alebo verbeny a za hrsť čučoriedok. Postup: v hrnčeku si rozvaríme vodu a pohánku a pomalým varením nám vznikne hustá kaša. Dôležité je, aby sa rozvarili pohánkové semienka. Pridáme čučoriedky a kokosový cukor. Uvarenú hustú kašu rozmixujeme na hustý krém a vlejeme ho do misiek. Silikónové netreba vytrieť, ak sú sklenené ,vymažeme ich tukom. Vložíme na pár hodín do chladničky a vyklopíme až na druhý deň tesne pred konzumáciou. Vyklopené môžeme poliať melasou, sirupom, môžeme požiť uvarené čučoriedky, alebo hustý sirup z manga.