V obchode sú dnes v ponuke aj na prípravu jednoduché. Ale povedzme si úprimne - domáce sú predsa len najchutnejšie a najčerstvejšie. A tak sme pri nich zostali aj v dnešnom Kulináriu so ženou, ktorá ich má zaradené v jedálnom lístku svojej rodiny po celý rok a chladné predjarie nie je výnimkou. Recept na pochúťku, ktorá zasýti a zohreje vás aj dnes ponúkne blogerka Henrieta Peškovičová - Kondrátová, s ktorou sa rozprávala Hana Michalčíková.
Zahrievajúca ovseno-pohánková kaša
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na prípravu Zahrievajúcej a chutnej Ovseno pohánkovej kaše podľa receptu Henriety Peškovičovej - Kundrátovej budeme potrebovať:
- jablko
- ďatle alebo sušené figy
- štipku škorice
- 1 čajovú lyžičku cédrového oleja
- 1 lyžicu prepusteného masla - GHÍ
Pripravíme si ju tak, že na rozpálenej panvici opečieme nakrájané jabĺčko, ďatle a figy, pridáme škoricu a všetko zalejeme vodou, pridáme namočené vločky /jedno alebo viac druhové/ a rozvaríme to spolu na kašu. Hustotu kaše si určí každý sám množstvom vody. Podávame ako výživné raňajky, alebo ako plnohodnotný obed, či večeru.