Rýchle taštičky z lístkového cesta

Rýchle taštičky z lístkového cesta

V Kulináriu zvykneme hovoriť varíme aj pečieme, ale tento týždeň len pečieme, pretože  Michaela Smolová, autorka kuchárskych kníh Takmer zabudnuté recepty sa venuje čisto pečeniu. Z oblasti marketingu rada uteká k receptom voňajúcim kuchyňami našich starých mám.

Včera ponúkla Tatiane Šuškovej svoj recept fašiangové šišky s jahodovou penou a dnes budeme piecť na slano.

Rýchle taštičky z lístkového cesta Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Recept:

  • 1 balenie lístkového cesta

Na plnku:

  • 2 hrste čerstvého mangoldu (môže byť aj špenát)
  • asi 10 lístkov medvedieho cesnaku
  • 1 PL olivového oleja
  • 50 g fety
  • Trochu olivového oleja
  • 1 vajce na potieranie


Postup:
•    Najprv si pripravíme plnku. Na lyžici olivového oleja krátko orestujeme nasekaný mangold alebo špenát, pridáme očistené a nadrobno nakrájané lístky medvedieho cesnaku a ešte chvíľu podusíme.
•    Do tejto zmesi rozdrobíme syr feta a premiešame.
•    Lístkové cesto rozrolujeme, povykrajujeme z neho asi 15 kruhov s priemerom 8-10 cm a do stredu každého nanesieme plnku z mangoldu, medvedieho cesnaku a fety a cesto preložíme tak, aby nám vznikli taštičky v tvare polkruhu.
•    Vidličkou dobre popritláčame okraje, šatôčky prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme ich rozšľahaným vajíčkom a pečieme ich vo vopred rozohriatej rúre na 200 stupňoch asi 20 minút do zlatista.

Autor: Tatiana Šušková, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame