S docentom Tiborom Romanom, odboníkom na sociálnu prácu, znalcom vína a milovníkom Chorvátska, sme obdivovali vnútrozemie na severe tejto krajiny. Dnes sa vyberieme na ostrov Krk. Spolu s ním sa tam aspoň v predstavách a s mikrofónom veľmi rada vydá aj Bibiana Ondrejková.Čaká nás recept na unikátny figový džem.
Figový džem
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Figy poriadne umyjeme a preberieme. Zdravé zrelé plody rozdelené na polovicu alebo viac kúskov dáme do veľkého hrnca. Varíme. Za stáleho miešania pridáme kyselinu citrónovú a pre vôňu vanilku alebo vanilkový cukor. Varíme, miešame, kým sa figy nerozvaria. Nie však úplne, môžeme ponechať aj kúsky nerozvarených plodov. Ak si to niekto chce ozvláštniť, môže pridať červené víno alebo pomarančovú šťavu.