Neodmysliteľnou súčasťou nedeľného obeda je dezert. Viera Horáková spolu s Alenou Takáčovou vám ponúknu makovú bábovku
Maková bábovka
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na prípravu makovej bábovky potrebujete:
- 250 gramov mletého maku
- 200 gramov krupicového cukru
- 250 gramov polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
- 500 mililitrov mlieka
Všetky ingrediencie spolu premiešame, vláčne cesto dáme do formy na bábovku, ktorú potrieme tukom a vysypeme polohrubou múkou.
Pečieme približne 45 minút. Prvých 15 minút bábovku pečieme prikrytú. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom. Želáme vám dobrú chuť
Autor: Viera Horáková, Foto: myslovakia.sk