Alena Takáčová, ktorá drží varešku v ruke tento týždeň je kuchárkou, ktorá varí zdravo, chutne aj pre svoju mnohopočetnú rodinu. Medzi obľúbené jedlá patrí aj boršč, ktorý spolu s Vierou Horákovou spoločne pripravovali.
Boršč
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na prípravu boršču potrebujete:
- Hovädzí vývar z mäsa a kostí
- chudé hovädzie mäso
- bielu kapustu
- čerstvú repu
- koreňovú zeleninu
- zemiaky
- cibuľu
- cesnak
- paradajkový pretlak
- olej
- ocot na varenie červenej repy
- soľ
- klinčeky
- bobkový list
- celé čierne korenie
- kyslú smotanu na dochutenie
Najprv si uvaríme vývar, osobitne varíme ošúpanú červenú repu nakrájanú na kocky.
Vývar precedíme, mäso nakrájame, pridáme nakrájané zemiaky a narezanú kapustu . Povaríme asi 20 minút.
Na oleji osmažíme nastrúhanú koreňovú zeleninu, pridáme paradajkový pretlak a všetko dáme do vývaru. Pridáme cesnak, uvarenú repu a trocha povaríme.
Boršč servírujeme s kyslou smotanou