Boršč

Boršč

Alena Takáčová, ktorá drží varešku v ruke tento týždeň je kuchárkou, ktorá varí zdravo, chutne aj pre svoju mnohopočetnú rodinu. Medzi obľúbené jedlá patrí aj boršč, ktorý spolu s Vierou Horákovou spoločne pripravovali.

Boršč Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na prípravu boršču potrebujete:

  • Hovädzí vývar z mäsa a kostí
  • chudé hovädzie mäso
  • bielu kapustu
  • čerstvú repu
  • koreňovú zeleninu
  • zemiaky
  • cibuľu
  • cesnak
  • paradajkový pretlak
  • olej
  • ocot na varenie červenej repy
  • soľ
  • klinčeky
  • bobkový list
  • celé čierne korenie
  • kyslú smotanu na dochutenie

Najprv si uvaríme vývar, osobitne varíme ošúpanú červenú repu nakrájanú na kocky.
Vývar precedíme, mäso nakrájame, pridáme nakrájané zemiaky a narezanú kapustu . Povaríme asi 20 minút.

Na oleji osmažíme nastrúhanú koreňovú zeleninu, pridáme paradajkový pretlak a všetko dáme do vývaru. Pridáme cesnak, uvarenú repu a trocha povaríme.
Boršč servírujeme s kyslou smotanou

Autor: Viera Horáková, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame