Mnohí z nás obľubujeme fašírky. Väčšinou ich však pripravujeme z mletého mäsa, či už bravčového, hovädzieho, alebo morčacieho. Viera Horáková si pochutila na zeleninových fašírkach, ktoré pripravovala Alena Takáčová.
Zeleninové fašírky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. Na zeleninové fašírky potrebujete:
- Do polomäkka uvarenú zeleninu - mrkvu, hrášok, fazuľku, cuketu, šošovicu
- strúhanku
- cesnak
- vajíčka
- majoránku
- soľ
- mleté čierne korenie
Zeleninu posekáme, alebo pokrájame, premiešame s ostatnými surovinami a vytvarujeme fašírky. Poukladáme na plech, potrieme olejom, pečieme približne 30 minút.
Autor: Viera Horáková, Foto: myslovakia.sk