Plnená cuketa

Plnená cuketa

Po celý tento týždeň drží varešku v ruke milovníčka tradičných pokrmov Alena Takáčová, ktorá, ako povedala Viere Horákovej, varí srdcom. Dnes, plnenú cuketu.

Plnená cuketa Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na prípravu potrebujeme:

  • stredne veľkú cuketu
  • mleté mäso
  • cibuľu
  • žltú papriku
  • pór
  • mrkvu
  • paradajkový pretlak
  • kyslú smotanu
  • strúhaný syr
  • mletú červenú papriku
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • olej
  • petržlenovú vňať

Cuketu prerežeme na polovicu, vydlabeme semienka. Na drobno nakrájame cibuľu, papriku, pór na kolieska, mrkvu nastrúhame a na panvici všetko osmažíme. Napokon pridáme mäso, osolíme, okoreníme, pridáme pretlak a restujeme, pokiaľ mäso nezmäkne. Pridáme kyslú smotanu. Cukety naplníme zmesou, posypeme nastrúhaným syrom a zapekáme asi 40 minút.

Autor: Viera Horáková, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame