Po celý tento týždeň drží varešku v ruke milovníčka tradičných pokrmov Alena Takáčová, ktorá, ako povedala Viere Horákovej, varí srdcom. Dnes, plnenú cuketu.
Plnená cuketa
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na prípravu potrebujeme:
- stredne veľkú cuketu
- mleté mäso
- cibuľu
- žltú papriku
- pór
- mrkvu
- paradajkový pretlak
- kyslú smotanu
- strúhaný syr
- mletú červenú papriku
- soľ
- mleté čierne korenie
- olej
- petržlenovú vňať
Cuketu prerežeme na polovicu, vydlabeme semienka. Na drobno nakrájame cibuľu, papriku, pór na kolieska, mrkvu nastrúhame a na panvici všetko osmažíme. Napokon pridáme mäso, osolíme, okoreníme, pridáme pretlak a restujeme, pokiaľ mäso nezmäkne. Pridáme kyslú smotanu. Cukety naplníme zmesou, posypeme nastrúhaným syrom a zapekáme asi 40 minút.
Autor: Viera Horáková, Foto: myslovakia.sk