Vyprážané žabie stehienka

Vyprážané žabie stehienka

S autorkou knihy Varená a pečená história trenčianskej stolice Júliou Spustovou sa dnes Michal Herceg pohybuje v období vlády Mateja Korvína.

Vyprážané žabie stehienka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Zopakujem postup na prípravu vyprážaných žabích stehienok. Stehienka na polhodinu vložíme do marinády z vody, octu, soli, čierneho korenia a cibule. Vyberieme ich, necháme odkvapkať, obalíme v múke, vajíčku a strúhanke.

Dáme vysmažiť. Iný spôsob prípravy vyzerá takto: Očistené a osolené žabie stehienka podusíme na masle. Keď je mäso mäkké, zalejeme ho smotanou alebo mliekom, do ktorého sme rozšľahali dva žĺtky. Na miernom ohni ešte chvíľu povaríme, kým omáčka nezhustne. Môžeme podávať so žemľou, bielym chlebom alebo s haluškami.

Autor: Michal Herceg, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame