Hildegardine sušienky proti trudnomyseľnosti

Hildegardine sušienky proti trudnomyseľnosti

Už od pondelka spoznávame spolu s Michalom Hercegom a s Júliou Spustovou „varenú a pečenú históriu trenčianskej stolice.“

Hildegardine sušienky proti trudnomyseľnosti Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tak ešte raz. Potrebujeme:

  • 150 g masla
  • 2 vajcia
  • 200 g trstinového cukru alebo 3 polievkové lyžice medu
  • štipku soli
  • 300 g špaldovej múky
  • 200 g nastrúhaných mandlí
  • 2 polievkové lyžice škorice
  • 2 polievkové lyžice nastrúhaného muškátového oriešku
  • 1 lyžičku pomletých klinčekov
  • pol kávovej lyžičky sódy bikarbony príp. 1 lyžičku prášku do pečiva

Na potretie si nachystáme:

  • 1 polievkovú lyžicu mlieka
  • žĺtok
  • mandľové lupienky

Vypracujeme cesto, z ktorého vytvarujeme valček s priemerom asi 4 cm. Na noc dáme cesto na chladné miesto. Na druhý deň valček pokrájame na kolieska, potrieme vajíčkom s mliekom. Na kolieska poukladáme mandľové lupienky do tvaru kríža a do stredu dáme malú lyžičku džemu alebo lekváru.

Autor. Michal Herceg, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame