Už od pondelka spoznávame spolu s Michalom Hercegom a s Júliou Spustovou „varenú a pečenú históriu trenčianskej stolice.“
Hildegardine sušienky proti trudnomyseľnosti
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Tak ešte raz. Potrebujeme:
- 150 g masla
- 2 vajcia
- 200 g trstinového cukru alebo 3 polievkové lyžice medu
- štipku soli
- 300 g špaldovej múky
- 200 g nastrúhaných mandlí
- 2 polievkové lyžice škorice
- 2 polievkové lyžice nastrúhaného muškátového oriešku
- 1 lyžičku pomletých klinčekov
- pol kávovej lyžičky sódy bikarbony príp. 1 lyžičku prášku do pečiva
Na potretie si nachystáme:
- 1 polievkovú lyžicu mlieka
- žĺtok
- mandľové lupienky
Vypracujeme cesto, z ktorého vytvarujeme valček s priemerom asi 4 cm. Na noc dáme cesto na chladné miesto. Na druhý deň valček pokrájame na kolieska, potrieme vajíčkom s mliekom. Na kolieska poukladáme mandľové lupienky do tvaru kríža a do stredu dáme malú lyžičku džemu alebo lekváru.
Autor. Michal Herceg, Foto: myslovakia.sk