Včera nás nakŕmili starí Rimania a dnes to budú naši slovanskí predkovia. Michal Herceg spolu s Júliou SPustovou opäť vyberajú recept z jej knihy Varená a pečená história trenčianskej stolice.
Bôbovo-hrachové placky
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Zopakujem recept. Bôb a hrach si dopredu uvaríme. Necháme vychladnúť. Do vychladnutej hmoty vmiešame jačmennú alebo ovsenú múku, pridáme štipku soli, vodu a zamiesime cesto. Môžeme pridať aj rôzne bylinky, napríklad posekanú žihľavu, púpavové listy alebo medvedí cesnak. Vytvarujeme placky, ktoré potom pečieme na horúcej platni na otvorenom ohni, prípadne na sporáku na kovovej platničke. Placky môžu byť prílohou k mäsu, rybám alebo samostatne, poliate roztopeným maslom alebo medom.