Tento týždeň ostaneme v kulináriu stále na tom istom mieste, budeme však cestovať v čase. Zalistujeme si v knihe Júlie Spustovej Varená a pečená história trenčianskej stolice. Začíname v období, keď sa v okolí Trenčína pohybovali Rimania. Pokračuje Michal Herceg.
Rímske fašírky
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Rímske fašírky si pripravíme takto: Bravčové a hovädzie mäso pomelieme v pomere jedna k jednej. Pridáme lyžičku kardamonu a zázvoru, tri lyžičky omáčky maggi alebo inej podľa chuti, cesnak a pór.
Všetko dobre premiešame a necháme pár hodín odpočívať. V pôvodnom recepte vajíčka nie sú, ale my jedno pridáme. Vytvarujeme fašírky a uložíme ich do zapekacej misy. Podlejeme suchým bielym vínom. V pôvodnom recepte sa podlievalo rybou omáčkou, my zase pridáme omáčku podľa nášho výberu. Potom už len upečieme.