Pstruhy so slaninou a citrónmi

Pstruhy so slaninou a citrónmi

Dali by ste si na obed niečo zdravé a chutné?  Ak áno - vypočujte si recept, ktorý Miroslav Würfl nahral so spisovateľkou Danou Hlavatou... 

Pstruhy so slaninou a citrónmi Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ak si chcete zapísať tento recept, tak vám ho v skratke zopakujem:

  • 2 pstruhy
  • 2 citróny
  • 10 dg oravskej slaniny
  • 1 dcl oleja
  • korenie na ryby
  • štipka soli


POSTUP:   

Do vypitvaných a osolených pstruhov vložíme plátky slaniny. Citróny zbavíme kôry a nakrájame ich na asi centimetrové kocky. Tie vložíme medzi slaninu. Bruchá pstruhov zatvoríme, položíme na úzky plech alebo vložíme do keramickej nádoby, poprášime korením na ryby, polejeme troškou oleja, prikryjeme alobalom a vložíme do vyhriatej rúry.

Pečieme 10 až 15 minút, podľa veľkosti rýb. Pstruhy otočíme a rovnako dlho ich už odokryté pečieme, kým sa povrchu nevytvorí chrumkavá kôrka. Po vybratí z rúry ich môžeme ešte pokvapkať citrónovou šťavou.

Ryby podávame s hranolčekmi, zemiakovou kašou alebo majonézovým šalátom. Dobrú chuť!

Autor: Miroslav Würfl, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame