Tento týždeň vám ponúkame recepty z kuchyne spisovateľky Dany Hlavatej. Keďže jej rodina miluje špeciality zo zemiakov, Miroslava Würfla neprekvapilo, že základnou surovinou v dnešnom recepte budú práve zemiačiky...
Recept pečené zemiačiky so slaninkou
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
To bola spisovateľka Dana Hlavatá, ktorá dnes pripravovala pečené zemiačiky s údenou slaninkou. V krátkosti si zopakujme suroviny, ktoré budeme potrebovať:
- Kilo zemiakov
- Dvadsať dekagramov údenej slaniny
- rascu celú alebo drvenú
- soľ
POSTUP:
Zemiaky obielime, umyjeme ich, aby sme ich zbavili škrobu, nakrájame na kolieska hrubé asi jeden centimeter. Naukladáme ich husto vedľa seba na suchý plech, vystlaný papierom na pečenie. Slaninku nakrájame na rezančeky a tie poukladáme na každý plátok zemiakov. Posypeme rascou, osolíme a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri 180° stupňoch asi pol hodinu. Podávame s acidofilným mliekom alebo si uvaríme čaj podľa ľubovôle.