Losos teryaki

Losos teryaki

Ľuboslava Velecká, odborníčka na zdravú stravu, nám kúsok zo svojho umenia priniesla aj do Kulinária. K mikrofónu ju pozvala Bibiana Ondrejková.

Losos teryaki Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na 4 porcie potrebujeme:

  • 1 PL sézamového oleja
  • šťavu zo stredne veľkého pomaranča
  • 4 PL sójovej omáčky
  • 2 PL hnedého cukru
  • 1 PL sézamových semienok
  • 1 ČL horčice v prášku
  • 1 ČL mletého ďumbiera
  • 1/4 ČL lyžičky mletého čierneho korenia
  • 1/4 ČL lyžičky cesnakového prášku
  • 4 ks steakov z lososa


Na slabom ohni zmiešame sezamový olej, pomarančovú šťavu, sójovú omáčku, cukor, sézamové semienka,horčicu, ďumbier, čierne korenie a cesnakový prášok. Necháme zovrieť a miešame, kým sa cukor nerozpustí. 120 ml marinády si odložíme.

Zvyšnú marinádu  prelejeme do uzatvárateľnej misky s lososmi a necháme 1 - 2 hodiny marinovať v chladničke.

Lososa vyberieme z marinády, dáme na plech a grilujeme približne 5 minút. Potom ho natrieme polovicou z odloženej marinády, obrátime a grilujeme 5 minút alebo kým nie je prepečený.

Nakoniec lososa polejeme zvyškom marinády a prikryjeme alobalom. Necháme odpočívať 5 -10 minút a podávame.

Autor: Bibiana Ondrejková, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame