Ľuboslava Velecká, odborníčka na zdravú stravu, nám kúsok zo svojho umenia priniesla aj do Kulinária. K mikrofónu ju pozvala Bibiana Ondrejková.
Losos teryaki
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na 4 porcie potrebujeme:
- 1 PL sézamového oleja
- šťavu zo stredne veľkého pomaranča
- 4 PL sójovej omáčky
- 2 PL hnedého cukru
- 1 PL sézamových semienok
- 1 ČL horčice v prášku
- 1 ČL mletého ďumbiera
- 1/4 ČL lyžičky mletého čierneho korenia
- 1/4 ČL lyžičky cesnakového prášku
- 4 ks steakov z lososa
Na slabom ohni zmiešame sezamový olej, pomarančovú šťavu, sójovú omáčku, cukor, sézamové semienka,horčicu, ďumbier, čierne korenie a cesnakový prášok. Necháme zovrieť a miešame, kým sa cukor nerozpustí. 120 ml marinády si odložíme.
Zvyšnú marinádu prelejeme do uzatvárateľnej misky s lososmi a necháme 1 - 2 hodiny marinovať v chladničke.
Lososa vyberieme z marinády, dáme na plech a grilujeme približne 5 minút. Potom ho natrieme polovicou z odloženej marinády, obrátime a grilujeme 5 minút alebo kým nie je prepečený.
Nakoniec lososa polejeme zvyškom marinády a prikryjeme alobalom. Necháme odpočívať 5 -10 minút a podávame.