Tento týždeň vás v Kulináriu presviedčame o tom, že ak chcete zhodiť nejaké to kilo, nemusíte existovať na šalátovom liste a vode a dokonca sa nemusíte vzdať ani koláčikov a dezertov. Ľuboslava Velecká, ktorá sa venuje zdravému stravovaniu s cieľom znížiť váhu, má plnú zásobu zdravých a nízkokalorických receptov. Bibiane Ondrejkovej dnes prezradila recept na plnené cukety.
Plnené cukety
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Ingediencie.
- 4 veľké cukety
- 1 PL olivového oleja
- 500 g mletého chudého mäsa
- 1 malá cibuľa
- 450 g malých paradajok
- 1 ČL morskej soli
- 1/2 ČL mletého čierneho korenia
- 40 g strúhanky
- 25 g postrúhaného parmezánu
- 2 PL petržlenovej vňate
Rúru vyhrejeme na 180 stupňov. plech postriekame olejom. Na panvicu si dáme cukety, podlejeme ich vodou do polovice. Varíme 6 - 8 minút do polomäkka. Odstavíme.
Do ďalšej panvice dáme olivový olej, mleté mäso. Pražíme cca 4 minúty pridáme cibuľu a pražíme ešte 4 minúty. Pridáme rozkrojené paradajky, posolíme, okoreníme a pražíme 1 minútu. Odstavíme.
Cukety rozkrojíme po dĺžke. Vnútro vydlabemea pridáme k mäsovej zmesi. Zmesou naplníme vydlabané cukety. Opečieme.
V malej miske pomiešame parmezán, petržlenovú vňať a strúhanku, zmesou posypeme cukety a pečieme ešte približne 20 minút.