Cestoviny s krupicou

Cestoviny s krupicou

Kedysi si ľudia naozaj v kuchyni vystačili aj s málom. Tak to bolo na Slovensku, aj v Maďarsku. Vznikali jedlá lacné, jednoduché, dostupné z toho, čo bolo v komore. A tak nejako vzniklo aj jedlo, ktoré dostane zelenú v dnešnom Kulináriu a možno vtedy, keď bude v peňaženke tesno, aj vo vašom jedálničku. Hane Michalčíkovej ho predstavila autorka knihy Maďarská kuchyňa- Ildikó Cséfalvay, pochádzajúca z Veľkého Medera žijúca v Prahe, turistická sprievodkyňa, tlmočníčka a milovníčka dobrého jedla.

Cestoviny s krupicou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na dnešné jednoduché a lacné jedlo - Cestoviny s krupicou budete potrebovať:

  • 250 g širokých rezancov
  • 100 g masla alebo 8 lyžíc oleja
  • 4 lyžice detskej krupice
  • 4 lyžice ovsených vločiek
  • 6 lyžíc džemu, napr. marhuľového
  • soľ

Postup: Rezance uvaríme v mierne osolenej vode, scedíme a necháme odkvapkať. Medzitým si rozpustíme v kastróle maslo, prisypeme krupicu a za stáleho miešania povaríme asi 3-4 minúty. Voda sa pri tom vstrebáva a vznikne hrudkovitá zmes.

Nakoniec pridáme horúce rezance a dobre premiešame. Pri podávaní dáme doprostred taniera pár lyžíc džemu a môžeme posypať práškovým cukrom.

Dobrá rada na záver: Ak rezance uvaríme skôr, než pripravíme krupicu, rezance zmiešame s lyžicou oleja, aby sa nezlepili.

Autor: Hana Michalčíková, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame