Čo sa doma navarí, to sa doma zje. Zvykneme hovorievať, ale nemáme na mysli dobrú domácu kuchyňu, skôr problémy, s ktorými nechodíme na bubon.
My vám tento týždeň ponúkneme recepty, pomocou ktorých si pripravíte domáce jedlá, ktoré sú zdravé, ľahko stráviteľné a chutné. Viera Horáková ich pripravovala s nadšenou kuchárkou Evou Tomišovičovou. Tak čo si uvaríme dnes?
Špaldové cestoviny s hubovou omáčkou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. Ak ste si recept nestihli zapísať, zopakujem vám ho.
Na špaldové cestoviny s hubovou omáčkou potrebujete:
- Špaldové cestoviny - špirálky alebo špagety
- olej
- cibuľu
- šampiňóny alebo kuriatka
- mleté čierne korenie
- sójovú smotanu
- petržlenovú vňať
Na oleji si speníme cibuľu, ktorú sme nakrájali na kocky, pridáme hríby podľa chuti, podusíme a podlejeme vodou. Posolíme, pridáme čierne korenie a zakryté dusíme.
Po 15 minútach omáčku dochutíme, pridáme sójovú smotanu a tesne pred dovarením petržlenovú vňať.