Včera sme hovorili, aké blahodarné účinky má kyslá kapusta na naše zdravie. Je lahodná, plná vitamínov a dajú sa z nej pripraviť výborné jedlá. Viera Horáková vám spolu s Evou Tomišovicovou ponúkajú recept na segedínsky guláš.
Segedínsky guláš
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na prípravu segedínskeho gulášu potrebujeme:
- kyslú kapustu
- bravčové pliecko
- olej
- cibuľu
- mletú červenú papriku
- kyslú smotanu
Cibuľku nakrájame na drobno, mäsko na kocky a všetko opražíme na oleji, osolíme, pridáme červenú papriku a dusíme.
Keď je takmer mäkké, pridáme kyslú kapustu a dusíme, pokiaľ mäso nie je celkom mäkké. Na záver pridáme kyslú smotanu, ktorú môžeme zahustiť hladkou múkou.
Autor: Viera Horáková, Foto: myslovakia.sk