Tento týždeň varíme v Kulináriu s Tatianou Šuškovou a Katarínou Medveďovou Ovečkovou rýchlo a chutne a nabádame vás, aby ste k príprave jednoduchých receptov pozvali aj deti...
Ak si totiž jedlo samé pripravia, nielen že im viac chutí, ale sa o ňom aj viac dozvedia, možno ich varenie v kuchyni začne aj baviť a vy ich nebudete musieť až do dospelosti „obskakovať“, ale rady to spravia za vás...
Lektorka varenia Katarína Medveďová Ovečková najskôr o tom, aké suroviny by na rýchle recepty v našej kuchyni nemali chýbať.
Ovsené lievance s hráškom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. Dnešná rekapitulácia:
Ovsené lievance s hráškom sú dobrý tip na rýchle, zdravé, ale veľmi chutné a neokukané jedlo. Chutia malým aj veľkým. Deťom k ním môžete povoliť kečup, alebo ich napr. jogurtový dip.
Ovsené lievance sú dobrý tip na zdravé a zároveň chutné jedlo.
Lievance:
• 1/2 šálky múky
• 1/2 šálky vločiek
• 1 vajce, trochu soli
• 1 PL jogurt / smotana
• 1 ČL soli
Dip:
• tvaroh / jogurt / Skyr
• olivový olej
• soľ, pažítka
Príprava:
1. Z múky, vločiek, vajíčka a soli pripravíme cesto.
2. Do cesta primiešame 1 šálku mrazeného hrášok. Necháme chvíľu postáť.
3. Lyžičkou naberáme cesto a smažíme po 4 malých lievancoch.
4. Lievance vyberáme vidličkou na tanier s papierom, alebo servítkou.
5. Podávame s dipom z jogurtu / smotany / tvarohu, oleja, soli a na jemno nasekanej pažítky.