Na prípravu chutného a zdravého jedla nepotrebujeme zákonite prežiť v kuchyni niekoľko hodín. Dokazujú to aj recepty tohto týždňového Kulinária, v ktorom sme sa zamerali na rýchle varenie.
Lektorka varenia Katarína Medveďová – Ovečková do ich realizácie zapája na rôznych kurzoch aj deti, ktoré sa ukazujú ako skvelí pomocníci v kuchyni a pri varení sa veľa naučia o dobrom jedle a zdravej životospráve.
Viac Tatiana Šušková.
Tortilla zapečená so syrom, fazuľou a kuracím mäsom
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Tortilla zapečená so syrom, fazuľou a kuracím mäsom:
• Balenie – 8 ks Tortilla placiek
• 1 konzerva fazule v paradajkovej šťave
• 1 balenie strúhaného syra Mozzarella
• 2 až 3 kuracie prsia
• Kukurica, paradajky – podľa chutí
• Korenie a soľ
Tortillové wrapy s kuracím mäsom, šalátom a avokádom:
• 4 Tortilové placky
• 1 balenie kyslej smotany
• 2 až 3 kuracie prsia
• 1 avokádo
• Rukolové listy, mladý špenát, cherry paradajky a pod.
Tortilla zapečená so syrom, fazuľou a kuracím mäsom – recept:
- Na panvicu dáme pár kvapiek oleja. Placku položíme na horúcu panvicu, a keď je prehriata, posypeme ju strúhaným syrom.
- Pridáme fazuľu v paradajkovej šťave, kukuricu a opečené kuracie mäso. Znovu posypeme strúhaným syrom a prikryjeme druhou plackou.
- Opatrne kuchynskou „obracačkou“ prevrátime. Panvicu môžeme tiež prikryť na chvíľu pokrievkou, čo by malo zabezpečiť, aby sa aj vrchná vrstva syra stala krásne vláčnou.
- Takto pripravíme ďalšie placky. Placky potom rozkrájame pizzovým kolieskom na štvrtiny a podávame so šalátom a paradajkami.
Tortillové wrapy s kuracím mäsom, šalátom a avokádom – recept:
- Tortilla placku natrieme jednoduchým dresingom z kyslej smotany, olivového oleja a soli.
- Na tortillovú placku do jej stredu uložíme listy špenátu, alebo rukoly, pridáme nakrájané opečené kuracie prsia, avokádo a akúkoľvek obľúbenú zeleninu. Pokvapkáme olivovým olejom a posolíme, prípadne dochutíme podľa seba.
- Placku preložíme najskôr zdola, aby nám náplň nevypadávala. Potom preložíme obe strany, ľavú aj pravú a vytvoríme kapsičku v tvare obálky, ktorú ešte môžeme zaistiť špáradlom. Takto pripravená tortilla je vhodná aj ako obed so sebou do práce.