Už máte po sviatkoch „plné zuby“ postávania pri sporáku a pobehovania v kuchyni?
Potom vás tento týždeň v Kulináriu Rádia Regina určite potešia recepty na rýchle varenie, vďaka ktorým ale dokážete aj tak vykúzliť plnohodnotné a chutné jedlo. A ako pomocníkov pri ich príprave môžete využiť deti...
Tatiana Šušková vám ich ponúkne spolu s lektorkou varenia Katarínou Medveďovou Ovečkovou, autorkou projektu Cookučka, ktorá hravou formou objavuje svet vôní a chutí rovnako pre deti aj rodičov:
BLT Sendvič
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Zopakujme si dnešný recept:
Čo potrebujeme na BLT Sendvič - klasická receptúra v preklade Bacon Lettuce Tomato sendvič
Suroviny pre 2 osoby:
• 4 krajce dobrého napr. kváskového chleba (alebo bieleho zemiakového)
• Pár listov ľadového šalátu
• 6-8 plátkov údenej anglickej slaniny
• 4 stredne veľké paradajky
• Olivový olej
• 1 lyžička cukru
• Soľ a mleté čierne korenie
Na ochutenú majonézu:
• 150 ml majonézy
• 1 lyžička citrónovej šťavy
• 1 lyžička dijonskej horčice
• ¼ lyžičky údenej papriky , soľ a mleté čierne korenie
Postup:
• Slaninu opečieme na panvici do chrumkava, vyberieme a odložíme bokom.
• Rajčiny nakrájame na hrubé plátky, osolíme okoreníme a opečieme v rovnakej panvici na výpeku z oboch strán, zasypeme cukrom, aby pekne skaramelizovali a opiekli sa dozlata (ak je tuku málo, pridáme kvapku oleja). Opatrne ich preložíme na tanier k slanine a z panvice
• Panvicu vrátime na oheň, pridáme lyžicu oleja a opečieme na ňom krajce chleba z oboch strán do zlata. Chlieb môžeme aj opiecť v hriankovači, ale v panvici je stále dosť chuti zo slaninky a rajčín, čo by bola škoda nevyužiť, chlieb si tie chute pekne natiahne.
• Opečený krajec chleba potrieme majonézou, obložíme plátkami chrumkavého šalátu, opečenými rajčinami a slaninou.
• Pokvapkáme majonézou, posypeme pažítkou a priklopíme druhým krajcom chleba.
• Podávame teplé, najlepšie s obrúskom.