Filety zo pstruha so šošovicovým šalátom a brokolicou

Filety zo pstruha so šošovicovým šalátom a brokolicou

Miroslav Lenko má „kulinársky dar“ - nielenže pripravuje originálne recepty, ale varí tak, aby v kuchyni nič nevyšlo nazmar. A aj dnes mu asistuje Janka Bleyová...

Filety zo pstruha so šošovicovým šalátom a brokolicou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na 4 porcie dnešného receptu - Filet z pstruha so šošovicovým šalátom a grilovanou brokolicou potrebujete tieto suroviny:

  • 4 filety z pstruha
  • 300 gramov šošovice
  • 1 brokolicu
  • 3 mrkvy
  • 3 červené cibule
  • strúčik cesnaku
  • čajovú lyžičku drvenej rasce a mletej papriky
  • čajovú lyžičku škorice
  • 3 bobkové listy
  • 10 guličiek nového celého korenia
  • plátok masla
  • kôpor
  • petržlenovú vňať
  • citrónovú šťavu
  • olivový olej
  • soľ
  • korenie


Postup:

Šošovicu namočíme aspoň na 3 hodiny. Dáme ju do hrnca, zalejeme vodou, pridáme bobkový list, nové korenie, osolíme a varíme domäkka, tak aby sa nerozvarila.

Mrkvu ošúpeme, nakrájame na kolieska, vložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pokvapkáme olivovým olejom. V miske zmiešame škoricu, rascu, papriku, pretlačený cesnak, kvapku olivového oleja, soľ, korenie a touto zmesou potrieme mrkvu.

Rúru rozohrejeme na 170 °C a mrkvu pečieme asi 20 minút. Cibuľu nakrájame na polkrúžky, osolíme a orestujeme na olivovom oleji. Uvarenú šošovicu zlejeme a necháme vychladnúť. V miske zmiešame šťavu z polky citróna, s 2 polievkovými lyžicami olivového oleja, nasekaným kôprom, soľou a korením. Orestovanú cibuľu zmiešame so šošovicou, pridáme zálievku, nasekanú petržlenovú vňať a premiešame. Filety osolíme, okoreníme a opražíme na kvapke oleja 2 minúty z každej strany, kožu ako prvú.

Na záver pridáme maslo a rybu s ním poprelievame. Brokolicu si rozdelíme na menšie ružičky, sparíme na 3 minúty vo vriacej vode, vyberieme, potrieme olejom a na grilovacej panvici grilujeme 5 minút. Na tanier naberieme šošovicový šalát a naň opatrne položíme filety, pokvapkáme olivovým olejom a citrónovou šťavou. Nech vám chutí...

Autor: Janka Bleyová, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame