Silvestrovská kapustnica

Silvestrovská kapustnica

Kým prípravu jedál z predchádzajúcich receptov „z autorskej dielne“ Miroslava Lenka, sme mohli počítať na minúty, dnešnú ponuku prípravy budú rámcovať približne 3 hodiny. Prečo? Všetko sa dozviete za necelé dve minúty od samotného kuchára a Janky Bleyovej...

Silvestrovská kapustnica Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na silvestrovskú kapustnicu, ktorú servíruje Miroslav Lenko potrebujete:

  • údené koleno a údené rebrá
  • 1 paprikovú a 1 pikantnú klobásu
  • 6 cibúľ
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 5 bobkových listov
  • po 10 guličiek nového celého korenia a čierneho celého korenia
  • hrsť sušených hríbov
  • hrsť sušených sliviek
  • 1 kg kyslej kapusty
  • 5 zemiakov
  • 1 polievkovú lyžicu mletej papriky
  • bravčovú masť
  • kyslú smotanu
  • čerstvý kôpor

Koleno, rebrá a klobásy dáme do hrnca, zalejeme studenou vodou a privedieme do varu. Pridáme korenia a bobkový list, očistené 3 celé cibule a cesnak, znížime plameň a varíme domäkka. Huby zalejeme teplou vodou a necháme ich zmäknúť. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho a nakrájame na malé kúsky, klobásu na kolieska. Vo väčšom hrnci na masti orestujeme zvyšné cibule nakrájané nadrobno, zaprášime mletou paprikou a restujeme na miernom ohni asi 20 sekúnd. Cibuľový základ zalejeme vývarom, pridáme huby aj s vodou, nakrájanú kapustu a varíme na miernom ohni asi 20 minút. Očistené a nakrájané zemiaky pridáme do kapustnice spoločne so slivkami a nakrájaným mäsom a klobásou. Varíme pokiaľ sú zemiaky a kapusta mäkké. Dochutíme soľou a korením, podávame s kyslou smotanou.

Autor: Janka Bleyová, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame