„Treba raz vyskúšať a možno môjmu receptu prídete na chuť aj vy“ tvrdí Miroslav Lenko, ktorý má so svojimi originálnymi receptmi úspech aj na sociálnych sieťach. V kuchyni aj dnes s ním - tak trochu experimentuje Janka Bleyová.
Prívarok z mungo fazule Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. Autor dnešného receptu tvrdí, že „Prívarok z mungo fazule s mrkvou a kokosovým mliekom a grilovaným halloumi“ dokážete pripraviť za 30 minút. A aké suroviny potrebujete?- 300 gramov mungo fazule
- 2 cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 3 mrkvy
- 1 kokosové mlieko
- polievkovú lyžicu špaldovej múky
- 3 bobkové listy
- 10 guličiek nového korenia
- 10 guličiek čierneho korenia
- olivový olej
- citrónovú šťavu
- cukor
- soľ
- korenie
POSTUP:
Mungo fazuľu namočíme - najlepšie cez noc. Namočenú fazuľu dáme variť spolu s cesnakom, koreniami a bobkovým listom. Na olivovom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu spoločne s nahrubo nastrúhanou mrkvou do zlatista. Keď je fazuľa mäkká, do hrnca pridáme cibuľu s mrkvou, múku rozmiešame s kokosovým mliekom a pridáme do prívarku, necháme prejsť varom a dochutíme soľou, korením, cukrom a citrónovou šťavou. Podávame so strateným vajíčkom alebo opraženým tofu a kvaskovým chlebom.