Prívarok z mungo fazule

Prívarok z mungo fazule

„Treba raz vyskúšať a možno môjmu receptu prídete na chuť aj vy“ tvrdí Miroslav Lenko, ktorý má so svojimi originálnymi receptmi úspech aj na sociálnych sieťach. V kuchyni aj dnes s ním - tak trochu experimentuje Janka Bleyová.

Prívarok z mungo fazule Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Autor dnešného receptu tvrdí, že „Prívarok z mungo fazule s mrkvou a kokosovým mliekom a grilovaným halloumi“ dokážete pripraviť za 30 minút. A aké suroviny potrebujete?
  • 300 gramov mungo fazule
  • 2 cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3 mrkvy
  • 1 kokosové mlieko
  • polievkovú lyžicu špaldovej múky
  • 3 bobkové listy
  • 10 guličiek nového korenia
  • 10 guličiek čierneho korenia
  • olivový olej
  • citrónovú šťavu
  • cukor
  • soľ
  • korenie


POSTUP:

Mungo fazuľu namočíme - najlepšie cez noc. Namočenú fazuľu dáme variť spolu s cesnakom, koreniami a bobkovým listom. Na olivovom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu spoločne s nahrubo nastrúhanou mrkvou do zlatista. Keď je fazuľa mäkká, do hrnca pridáme cibuľu s mrkvou, múku rozmiešame s kokosovým mliekom a pridáme do prívarku, necháme prejsť varom a dochutíme soľou, korením, cukrom a citrónovou šťavou. Podávame so strateným vajíčkom alebo opraženým tofu a kvaskovým chlebom.

Autor: Janka Bleyová, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame