„Treba raz vyskúšať a možno môjmu receptu prídete na chuť aj vy“ tvrdí Miroslav Lenko, ktorý má so svojimi originálnymi receptmi úspech. Aj dnes v kuchyni – s ním tak trochu experimentuje Janka Bleyová.
Cícerové karbonátky
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na 8 porcií cícerových karbonátok so šampiňónmi, zemiakovou kašou a čalamádou, budete potrebovať:
- 300 gramov konzervovaného cíceru
- 3 mrkvy
- 500 gramov hnedých šampiňónov
- 2 cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- čerstvý tymian
- 1 vajíčko
- strúhanku
- čajovú lyžičku rímskej rasce
- čajovú lyžičku údenej papriky
- 1 bobkový list
- soľ
- korenie
POSTUP:
Mrkvu očistíme, nakrájame na väčšie kusy a spolu s jedným strúčikom cesnaku a bobkovým listom uvaríme.
Cibuľu, cesnak a šampiňóny rozmixujeme a na štipke olivového oleja restujeme tak, aby sme odparili čo najviac tekutiny, osolíme, okoreníme, pridáme tymian a restujeme asi 10 minút.
Cícer aj mrkvu zlejeme, nahrubo rozmixujeme, alebo popučíme a zmiešame so šampiňónovou zmesou, pridáme vajíčko, rascu, papriku, strúhanku a poriadne premiešame.
Na záver dochutíme soľou a korením. Mokrými rukami vytvarujeme karbonátky, ktoré opražíme z každej strany na olivovom oleji a následne dopečieme v rúre na 180 °C približne 20 minút. Podávame so zemiakovou kašou a čalamádou.