Cícerové karbonátky

Cícerové karbonátky

„Treba raz vyskúšať a možno môjmu receptu prídete na chuť aj vy“ tvrdí Miroslav Lenko, ktorý má so svojimi originálnymi receptmi úspech. Aj dnes v kuchyni – s ním tak trochu  experimentuje Janka Bleyová.

Cícerové karbonátky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na  8 porcií cícerových karbonátok so šampiňónmi, zemiakovou kašou a čalamádou, budete potrebovať: 

  • 300 gramov konzervovaného cíceru
  • 3 mrkvy
  • 500 gramov hnedých šampiňónov
  • 2 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • čerstvý tymian
  • 1 vajíčko
  • strúhanku
  • čajovú lyžičku rímskej rasce
  • čajovú lyžičku údenej papriky
  • 1 bobkový list
  • soľ
  • korenie


POSTUP:

Mrkvu očistíme, nakrájame na väčšie kusy a spolu s jedným strúčikom cesnaku a bobkovým listom uvaríme.

Cibuľu, cesnak a šampiňóny rozmixujeme a na štipke olivového oleja restujeme tak, aby sme odparili čo najviac tekutiny, osolíme, okoreníme, pridáme tymian a restujeme asi 10 minút.

Cícer aj mrkvu zlejeme, nahrubo rozmixujeme, alebo popučíme a zmiešame so šampiňónovou zmesou, pridáme vajíčko, rascu, papriku, strúhanku a poriadne premiešame.

Na záver dochutíme soľou a korením. Mokrými rukami vytvarujeme karbonátky, ktoré opražíme z každej strany na olivovom oleji a následne dopečieme v rúre na 180 °C približne 20 minút. Podávame so zemiakovou kašou a čalamádou.

Autor: Janka Bley, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame