Batátové gnocchi s hlivou

Batátové gnocchi s hlivou

Miroslav Lenko síce nie je profesionálnym kuchárom, ale recepty jedál z jeho kuchyne, naučili známych a priateľov aj jednej dôležitej vlastnosti: nič „zo špajze“ by nemalo vyjsť nazmar. Pri príprave dnešného obeda mu asistuje Janka Bleyová...

Batátové gnocchi s hlivou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Prípravu batátových gnocchi s hlivou, sušenými paradajkami a špenátom, podľa autora receptu Miroslava Lenka, zvládnete za 40 minút. Na 8 porcií potrebujete: 

  • 2 veľké batáty
  • 300 gramov hladkej múky
  • 2 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 300 gramov hlivy
  • 70 gramov sušených paradajok
  • 200 gramov čerstvého špenátu
  • 200 mililitrov smotany na šľahanie
  • 1 deci bieleho vína
  • čerstvý tymian
  • olivový olej
  • soľ
  • korenie


...ani postup nie je príliš komplikovaný:

Batáty prekrojíme na polovice, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme v rúre  približne  20 minút na 200 C. Potom batáty necháme vychladnúť, ošúpeme, popučíme a zmiešame s vajíčkom a múkou, ktorú dosýpame postupne, až pokiaľ nebude cesto lepiť. Rozdelíme cesto a vyvaľkáme na tenké šúľky a nakrájame na malé kúsky, ktoré varíme v osolenej vode pokiaľ nevyplávajú na hladinu.

Medzitým na panvici orestujeme cibuľu s cesnakom, pridáme nakrájanú hlivu, tymian.  Podlejeme vínom, odparíme alkohol a pridáme nakrájané paradajky a špenát. Chvíľku povaríme, zjemníme smotanou a dochutíme soľou a korením. Podávame s nastrúhaným syrom.

Autor: Janka Bleyová, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame