Išelské tortičky s orechovou plnkou

Išelské tortičky s orechovou plnkou

Aj dnes sme v kuchyni s prezidentkou Asociácie Slovenských liečebných kúpeľov s doktorkou Jankou Zálešakovou.Dnes budeme maškrtiť, lebo si pripravíme-„Išelské“ tortičky s orechovou plnkou.Beáta Repíková sa opýtala najskôr na to odkiaľ pochádza recept.

Išelské tortičky s orechovou plnkou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na Išelské tortičky s orechovou plnkou potrebujeme: 
Základné suroviny - cesto:
•    210 gramov hladkej múky
•    120 gramov masla
•    70 gramov práškového cukru
•    1 žĺtok
•    2 lyžice mlieka
•    ¼ vrecka prášku do pečiva
•    Na špic noža soľ
•    1 vrecko vanilkového cukru
•    Citrónová kôra

Na doske spracujeme hladké cesto, odložíme na 30 minút do chladničky, následne vyvaľkáme na hrúbku asi 4 mm, vykrajujeme kolieska o priemere 3 cm, ktoré uložíme na maslom vymastený plech a pečieme do ružova pri teplote 180 °C.

Základné suroviny plnka:
•    80 gramov práškového cukru
•    140 gramov mletých orechov
•    50 gramov ríbezľového lekváru
•    2 lyžice rumu
•    Vanilkový cukor, citrónová kôra

Plnku zamiešame a plníme vychladnuté kolieska. Ozdobenie koliesok následne  tekutou čokoládou, ktorá stuhne

Autor: Beáta Repíková, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame