Aj dnes sme v kuchyni s prezidentkou Asociácie Slovenských liečebných kúpeľov s doktorkou Jankou Zálešakovou.Dnes budeme maškrtiť, lebo si pripravíme-„Išelské“ tortičky s orechovou plnkou.Beáta Repíková sa opýtala najskôr na to odkiaľ pochádza recept.
Išelské tortičky s orechovou plnkou
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na Išelské tortičky s orechovou plnkou potrebujeme:
Základné suroviny - cesto:
• 210 gramov hladkej múky
• 120 gramov masla
• 70 gramov práškového cukru
• 1 žĺtok
• 2 lyžice mlieka
• ¼ vrecka prášku do pečiva
• Na špic noža soľ
• 1 vrecko vanilkového cukru
• Citrónová kôra
Na doske spracujeme hladké cesto, odložíme na 30 minút do chladničky, následne vyvaľkáme na hrúbku asi 4 mm, vykrajujeme kolieska o priemere 3 cm, ktoré uložíme na maslom vymastený plech a pečieme do ružova pri teplote 180 °C.
Základné suroviny plnka:
• 80 gramov práškového cukru
• 140 gramov mletých orechov
• 50 gramov ríbezľového lekváru
• 2 lyžice rumu
• Vanilkový cukor, citrónová kôra
Plnku zamiešame a plníme vychladnuté kolieska. Ozdobenie koliesok následne tekutou čokoládou, ktorá stuhne