Vyprážané špagety s bravčovým mäsom

Vyprážané špagety s bravčovým mäsom

Už od pondelka sa vo vysielaní rádia Regina západ stretávame s receptami Sone Bulbeck.  Roky žila v arabských krajinách a v Anglicku, čo takisto obohatilo jej jedálny lístok. Dnes sa však vrátime na evanjelickú faru do Párnice, kde Soňa prežila svoje detstvo. Ako sa dozvedel Michal Herceg, práve tam jej mama pripravovala nasledujúcu pochúťku.

Vyprážané špagety s bravčovým mäsom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Originálne vyprážané špagety si pripravíme takto: Balíček špagiet dobre uvaríme vo veľkom hrnci a scedíme. Zmiešame ich spolu so 150 g strúhaného syra. Pridáme 4 vajíčka, soľ, nadrobno nasekaný čerstvý kôpor. Z tejto kaše tvarujeme na malej panvici s rozpáleným olejom placky o hrúbke asi 2 cm. Pomaly pečieme, aby sa nám pri prevracaní nerozpadli a zároveň aby sa dobre prepiekli. Z jedného balíčka špagiet nám vyjde asi šesť placiek. 1 kg bravčovej panenky nakrájame na kocky, opražíme na cibuľke so soľou, čiernym korením, s červenou sladkou paprikou a veľkým paradajkovým pretlakom. Mäso dusíme v omáčke. Na tanier položíme placku, na ňu dáme naberačku z bravčového mäsa v paradajkovej omáčke a na vrch pridáme kopček postrúhaného syra. Toto jedlo chutí výborne s červeným vínom a akýmkoľvek zeleným šalátom.

Autor: Michal Herceg, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame