Fishermen pie

Fishermen pie

Aj dnes nám obed pripraví Soňa Bulbeck. Ako sa dozvedel Michal Herceg, bude to jedlo s názvom fishermen pie.

Fishermen pie Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

A takto si pripravíme tradičný koláč anglických rybárov. Potrebujeme:

  • filetu z akejkoľvek bielej ryby
  • zemiaky
  • mlieko
  • sladkú smotanu
  • strúhaný syr

Rybu nakrájame na kúsky. Tri minúty ju varíme v slanom mlieku. Potom ju vyberieme a uložíme do zapekacej misy vymastenej maslom. Pripravíme si omáčku zo sladkej smotany a strúhaného syra, ktorú môžeme ochutiť troškou kôpru. Niektorí do omáčky pridávajú oblanšírovaný špenát. Omáčku vymiešame a zalejeme ňou rybu. Na to navrstvíme zemiaky vymiešané s maslom a mliekom. Pečieme v rúre 20-30 minút. Zemiaková kaša na vrchu by mala byť tmavá a chrumkavá.

Autor: Michal Herceg, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame