Aj dnes nám obed pripraví Soňa Bulbeck. Ako sa dozvedel Michal Herceg, bude to jedlo s názvom fishermen pie.
Fishermen pie Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. A takto si pripravíme tradičný koláč anglických rybárov. Potrebujeme:
- filetu z akejkoľvek bielej ryby
- zemiaky
- mlieko
- sladkú smotanu
- strúhaný syr
Rybu nakrájame na kúsky. Tri minúty ju varíme v slanom mlieku. Potom ju vyberieme a uložíme do zapekacej misy vymastenej maslom. Pripravíme si omáčku zo sladkej smotany a strúhaného syra, ktorú môžeme ochutiť troškou kôpru. Niektorí do omáčky pridávajú oblanšírovaný špenát. Omáčku vymiešame a zalejeme ňou rybu. Na to navrstvíme zemiaky vymiešané s maslom a mliekom. Pečieme v rúre 20-30 minút. Zemiaková kaša na vrchu by mala byť tmavá a chrumkavá.