Súčasťou nedeľného obedu je aj sladká bodka. Tou dnes budú špaldové lievance. Zdravo a chutne ich pripravila Viera Horáková so Zdenkou Marošiovou, ktorá varí chutne a zdravo.
Špaldové lievance Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. Na prípravu špaldových lievancov potrebujete asi:
- 20 dekagramov špaldovej múky
- 1 banán
- 1 hrušku
- 1 jablko
- 1 vajce
- 1 biely jogurt
- 1 vanilkový cukor
- 2 lyžice trstinového cukru
- maslo
- olej
Vanilkový cukor, žĺtok a jednu lyžičku roztopeného masla vymiešame. Pridáme roztlačený banán, nastrúhané jablko a hrušku. Nakoniec pridáme vyšľahaný bielok. Vysmážame na kokosovom masle, alebo oleji. Na záver potrieme lekvárom podľa chuti.
Autor: Viera Horáková, Foto: myslovakia.sk