Staroslovenský podlistník

Staroslovenský podlistník

Majú ho na východnom Slovensku aj na strednom a pochutnávajú si na ňom aj na slovenskom juhu. Bezmäsitá špecialita vonia najmä v jesennom a zimnom období , pretože sa v ňom stretávajú zemité chute zemiakov a kapusty. Na prípravu nie je zložitý a zasýti hneď niekoľko hladných žalúdkov. Ak sme nenapovedali dosť, počúvajte ďalej, doplní Hana Michalčíková a autorka tohto týždňových receptov Serena Hitková z Pozby.

Staroslovenský podlistník Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na dnešný recept Sereny Hitkovej - Staroslovenský podlistník budete potrebovať: 1,2 kg zemiakov, 2dcl sladkej smotany alebo mlieka,  2 vajcia, soľ, 2 strúčiky cesnaku, mleté čierne korenie, 4 dkg hladkej múky, olej a kapustné listy. Pripravujeme ho nasledovne: zemiaky postrúhame a vytlačíme z nich šťavu, primiešame smotanu, rozšľahané vajcia a múku. Zmes ochutíme soľou a prelisovaným cesnakom. Plech natrieme olejom a po celej ploche vyložíme umytými a vysušenými kapustnými listami, na to dáme zemiakovú zmes a dáme piecť do vyhriatej rúry. Upečieme do ružova a horúce potrieme masťou. Podávame s kyslou kapustou.

Autor: Hana Michalčíková, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame