Recepty, ktoré vám v tomto medzisviatočnom období ponúkneme sú z južného Slovenska, konkrétne z obce Pozba v Novozámockom okrese. Sú rýchle na prípravu, chutné a čo tiež nie je zanedbateľné, jednoduché. Zo zbierky vlastnoručne napísaných receptov ich pre nás vybrala Serena Hitková , s ktorou sa stretla Hana Michalčíková.
Dolky z kefíru Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Dnes sme sa naučili piecť Kefírové dolky. , podľa receptu Sereny Hitkovej z Pozby. Ak vám zachutili , zopakujem, čo na ich prípravu potrebujeme : ½ litra kefíru, 25 dkg polohrubej múky, jednu lyžičku sódy bikarbóny, jedno vajce, tri lyžičky cukru, štipku soli. V kefíri rozšľaháme vajce, soľ a za stáleho miešania pridáme múku zmiešanú so sódou bikarbónou a môžeme piecť dolky. Zlepíme po dve džemom a uvaríme si redší čokoládový puding, ktorým ich polejeme. Prizdobíme šľahačkou.