Možno patríte medzi tých, ktorí radi listujú v starých kuchárskych knihách, možno sa inšpirujete na internete a možno patríte medzi ľudí, ktorí sú otvorení aj novým veciam. Moderné technológie prenikli aj do gastronómie, prípravy mnohých jedál sa menia. Ako pripraviť šťavnatú bravčovú panenku? Opýtala sa Viera Horáková Branislava Križana.
Bravčová panenka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Na prípravu bravčovej panenky potrebujeme kvalitné mäso, soľ, korenie, olej.
Mäso si osolíme, okoreníme, potrieme olejom.
Trúbu si vyhrejeme na 100-110 stupňov pečieme ho 30 minút. Ak mäso po pol hodine pruží, preložíme ho na panvicu, do zlatista opečieme, na chvíľu dáme do fólie, alebo do alobalu a servírujeme.
Takto pripravená bravčová panenka je šťavnatá, v priereze krásne ružová.