Punč

Punč

Tento týždeň sa vo vianočnom kulináriu blížime ku koncu. Jedlá na štedrovečerný stôl už máme pripravené, zostáva nám príprava vianočného punču na slávnostný prípitok. Aj dnes nám ho ponúka Nikola Maliňáková autorka kulinárskeho webu špinavá kuchyňa je Šťastná kuchyňa, ktorá sa pred tromi rokmi presťahovala z hlavného mesta na vidiek na Záhorie a dnes sa okrem hlavného zamestnania venuje gazdovaniu, vareniu, zbieraniu starých kuchárskych kníh, ale aj farmárčeniu. Tatianu Šuškovú najskôr zaujímalo, či je jej kuchyňa špinavšia a teda šťastnejšia v predvianočnom čase.

Punč Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na Vianočný punč potrebujeme ¾ litra scedeného horúceho (čierneho) čaju, do ktorého dáme ¼ kg práškového a niekoľko kúskov kockového cukru, ktoré potrieme na kôre pomaranča alebo citróna. Čaj prikryjeme, aby ostal horúci a aby sa cukor rozpustil. Potom pridáme šťavu z 2 citrónov a 2 pomarančov (šťavu scedenú), ½ litra bieleho vína, ktoré sme nechali na ohni zohriať, zovrieť však nesmie, a ¼ litra rumu. Všetko necháme ešte chvíľku na ohni, až sa dobre rozohreje, ale vrieť nesmie. Punč podávame horúci v sklených pohároch.

V nedeľu dostane priestor naozaj sviatočný recept – viete správne navariť hovädziu polievku? Osvedčený recept zo starých kuchárskych kníh Nikoly Maliňákovej nás ju naučí pripraviť.

Autor: Tatiana Šušková, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame