V adventnom období slávnostnejšie stolujeme. Sviatočný obed však môže byť aj zdravý. Dnes si pripravíme obed z ovsených vločiek a v našej rozhlasovej kuchyni je už odborníčka na stravovanie doktorka Daša Ostertágová s Beátou Repíkovou.
Ovsené karbonátky Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme: 100gramov mäsa z morky alebo z kuraťa, 10 gramov ovsených vločiek, 10 gramov cibule, majorán, 3 polievkové lyžice mlieka, 10 gramov postrúhaného netučného syra, strúhanku na obaľovanie, olej na vymastenie formy na pečenie.
POSTUP:
Vločky zalejeme mliekom, mäso pomelieme s cibuľou, pridáme ho k vločkám, posolíme, pridáme majorán, postrúhaný syr – vyformujeme karbonátky a obaľujeme v strúhanke. Dáme na vymastený plech a pečieme v rúre. Podávame s anglickou zeleninou .
A ako pripravíme anglickú miešanú zeleninu? Očistenú zeleninu pokrájame, na panvici zohrejeme tuk, na ktorom speníme cibuľu, pridáme zeleninu a dusíme. Pridáme soľ, citrónovú šťavu a pred podávaním zelenú vňať.
Dobrú chuť vám praje odborníčka na stravovanie Dr. Daša Ostertágová a Beáta Repíková.