Mäsové guľky s kyslou kapustou

Mäsové guľky s kyslou kapustou

Dnes varíme pre deti aj pre dospelých mäsové guľky, ktoré zapečieme v kyslej kapuste. S majoránom chutia tak, že si všetci oblížu prsty. Tvrdí odborníčka na výživu a autorka mnohých kuchárskych kníh Daša Ostertágová, s ktorou varí tento týždeň Beáta Repíková.

Mäsové guľky s kyslou kapustou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme 100 g teľacieho mäsa, 10 g cibule, 10 g netučného syra, 20 g uvarenej ryže, 80 g kyslej kapusty, 2 dl mlieka, 10 g nátierky, soľ olej.

POSTUP:

Teľacie mäso odblaníme, pomelieme, pridáme cibuľu, uvarenú ryžu, postrúhaný syr, majorán a štipku soli. Pomiešame a tvarujeme guľky. Potom ich dáme na plech a na kyslú kapustu, do nej poukladáme guľky, polejeme zátrepkou do ktorej dáme mlieko a postrúhaný syr. Pečieme a podávame so zemiakmi. Dobrú chuť.

Autor: Beáta Repíková, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame