Dnes si uvaríme univerzálne sójové cestoviny, ako budete počuť, môžete ich potom už uvarené pridávať aj do ryžového nákypu, do žemľovky, potom ich môžeme posypať orieškami, postrúhanými piškótam či postrúhaným medovníkom,
Varíme tento týždeň pre deti, ale pochutia si aj dospelí. Varíme s odborníčkou na výživu Dašou Ostertágovou a Beátou Repíkovou.
Sójové mrkvové a špenátové cestoviny Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Potrebujeme: 150 g sójovej muky, pol vajca, 20 gramov postrúhanej mrkvy alebo 2 polievkové lyžice mrazeného špenátu, ovocie alebo posýpku na cestoviny.
POSTUP:
Z múky, vajca, mrkvy vymiesime cesto - vyvaľkáme na tenko a nakrájame rezance. Uvaríme ich vo vode, pridáme k nim zeleninu na dochutenie a zafarbenie rezancov. Scedíme, posypeme strúhankou, nastrúhanou mrkvou alebo pridáme nasekaný špenát a polejeme zdravým olivovým olejom. Dobrú chuť.